ЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ!!!Εγώ είμαι η μάνα όλων των γλωσσών!!! Γιατί η Ψυχή μου είναι Ελληνική και έρχεται από την ίδια την μάνα μου, την Μάνα Γη Ελλάδα!!!
Γράφει η Μαριάνθη Νανοπούλου


ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΘΗΚΑ? ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ!!!!! Χαίρω πολύ!

«Μια υπέργηρη γριούλα που παρά τα χρόνια της καθότανε σε ένα μικρό πεζουλάκι ακουμπισμένη πάνω στο λιτό της μπαστουνάκι. Ξάφνου παιδάκια την πλησίασαν και της είπαν : «Πές μας γιαγιά πές μας μια ιστορία!!!» Και η γιαγιούλα τα κοίταξε με χαμόγελο πλατύ κι έλαμψε το πρόσωπο της. Τα κουρελιασμένα της ρούχα γίνηκαν λαμπρά φορέματα, τα άσπρα της μαλλιά γινήκανε μακρυές λαμπερές πλεξούδες, το καμπουριασμένο της κορμί γίνηκε λυγερόκορμο και η γέρικη της φωνή γίνηκε μια απαλή αύρα μια γλυκειά μελωδία γιατί τα παιδιά της δώσαν πνεύμα και ψυχή…. και τους αφηγήθηκε την ιστορία της ζωής της.
«Γεννήθηκα κάπου 7000 χρόνια πριν . Ήμουνα ένα μικρό νινί τότε και δεν είχα τα γράμματα που έχετε σήμερα και γράφετε. Τότε ήμουν σύμβολα χαραγμένα σε πέτρες και πηλό. Έχετε βρεί αρκετά τέτοια αναμνηστικά των παιδικών μου χρόνων όπως αυτό στις Βόρειες Σποράδες στην νησίδα Γιούρα, ένα μικρό κεραμικό θραύσμα που δείχνει ότι είμαι πολύ «γριά». Αυτό το ένθύμιο θυμάμαι, αμυδρά, δημιουργήθηκε πριν από 5.500 έως 6000 χρόνια π.Χ. Η Επιγραφή του Δισπηλιού, που ήταν και η πρώτη του κόσμου, δημιουργήθηκε κάπου εκεί γύρω στα 5.250 πΧ. Α, και η λίθινη σφραγίδα μου!!!! Αυτήν την έφτιαξαν τα παιδιά μου θυμάμαι κάπου το 5.000 πΧ στα Γιαννιτσά. Και τα πρωτοκυκλαδικά αγγεία της Μήλου! Αυτά τα φτιάξανε αργότερα πιο νέες γενιές των παιδιών μου κάπου το 3000 π.Χ. Και ο δίσκος της Φαιστού, ααχ αυτό κι αν είναι αριστούργημα… φτιάχτηκε κάπου στα 1.700 πΧ ,τα παιδιά μου, δεν την χάραξαν με γραφίδα, αλλά την κάμανε σφραγίδα, όπως κάνουνε σήμερα τις δικές σας εφημερίδες, τυπογραφείο το λέτε νομίζω, ναι?
Πολλοί άνθρωποι, αυτούς που λέτε επιστήμονες και αρχαιολόγους, ψάξανε να βρούνε την καταγωγή μου και την ηλικία μου, πολλοί από αυτούς εθαύμασαν το μεγαλείο της ψυχής μου και της δυναμής μου, μα είναι και αυτοί που θεώρησαν πως είμαι επικίνδυνη και θέλησαν να με συκοφαντήσουν. Κι έτσι αυτοί που με αγάπησαν είπαν τα μυστικά μου φανερά και ήρθαν οι άλλοι οι εχθροί μου και είπανε πως δεν είμαι εγώ ελληνίδα αλλά Φοινικική, Εβραϊκή, πως είμαι αντιγραφή και ψεύτικη, μα ακούστε να σας πώ παιδιά μου….

Εγώ είμαι η μάνα όλων των γλωσσών, είμαι η μάνα όλων των αλφαβήτων. Τι κι αν άλλαξα πολλές μορφές, τι κι αν έγινα ιερογλυφικό τεφτέρι, Γραμμική Α , γραμμική Β , σφηνοειδής κι αρχαία αλφαβήτα? Μία είμαι και δεν αλλάζω! Εξελίσσομαι ναι, κι όσο γερνάω σοφότερη γίνομαι, κι όσο με παλεύουν δυνατότερη γίνομαι κι όσο με συκοφαντούν πολυτιμότερη, γιατί είμαι Ελληνίδα! Με το Έψιλον μου κεφαλαίο, κι ας με ζηλεύουνε κι ας με φθονούν, πάλι μπροστά τους θα με βρούν!!!!! Κι αν αυτοί υπάρχουν, εγώ είμαι η αιτία, κι αν από αυτούς αποτραβηχτώ θα χάσουνε το φώς τους! Τη λαλιά τους! Αλλά μια μάνα αγκαλιάζει το ίδιο όλα τα παιδιά της κι από στραβούς, δεν κλέβει το φώς. Και από αόμματους, δεν κλέβει το μπαστούνι που τους οδηγεί. Μα συνεχίζει να τους μαθαίνει και να τους αγαπά και να τους καθοδηγεί. Κι αν είναι Ελληνίδα μάνα όπως εγώ, αχχ παιδάκια μου! Μπορώ να κινήσω τα ίδια τα βουνά για να προστατέψω τα παιδιά μου!! Γιατί η Ψυχή μου είναι Ελληνική και έρχεται από την ίδια την μάνα μου, την Μάνα Γη Ελλάδα. Την λουσμένη με το φώς του ήλιου του Θεού της, φωτισμένη και με χρίσμα να δώσει φως σε όλα τα σκοτάδια του δημιουργήματος του Πατέρα Θεού. Και έτσι εγώ χρισμένη από τον ίδιο τον Πατέρα μου διαμέσου της μάνας μου Ελλάδας φώτισα, σπούδασα αγάπησα όλη την οικουμένη. Και θα την αγαπώ και θα την φωτίζω στο πέρας των αιώνων, όσο ο Θεός μου δίνει ευλογία και δύναμη και μέσω εμού και τα παιδιά μου.
Κι αυτά , τα πονεμένα μου παιδιά οι Έλληνες μου, έχουν εμένα για όπλο τους! Κι εγώ είμαι το πιο δυνατό από όλα! Και με μένα, κοιτάτε τι κάνανε! Κατέκτησαν τον κόσμο όλο! Τη γη από άκρη σ’ άκρη! Δώσανε φως, θεσμούς, μουσική, επιστήμες!!! Πολέμησαν με θεριά και βάρβαρους μα αποδείχτηκαν τα αγριότερα λιοντάρια! Τα καμάρωνα στο πέρασμα των χρόνων…. Μαζί τους ο Θεός να τους δίνει την Θεία Χάρη του κι αυτά να φροντίζουν την μάνα τους έμενα. Με ομορφύνανε , μου δώσανε ωραία όψη, με κάνανε ποιήματα και τραγούδια, τραγωδίες και κωμωδίες ,νόμους κι ευαγγέλια ,ψαλμούς και ύμνους! Με μένανε εκάνανε, σπονδή εις τον Πατέρα τους, σοφά και περίτεχνα κρυμμένη μέσα στα σπλάχνα μου! Να δείτε :
« Αλ φα, βη τα γα αμα δε ελ τα εψ ιλών.Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα,η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ίνα) μη νυξ η , ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ίλων, φυ (οι) Ψυχή , ο μέγα (εστί).
Δεν καταλάβατε τι λέω έτσι δεν είναι παιδάκια μου? Δεν φταίτε εσείς , αυτό είναι μια άλλη ιστορία, άλλη φορά θα σας την πώ. Μα θα σας πω τι λέει η σπονδή μου.
«Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη. Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει Ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν να ζήσουν τα Εγώ, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων.»

Υμνούνε την ψυχούλα τους , αυτήνα που τους έδωσε ο Πατέρας τους Θεός, και γι αυτό ο Θεός πήρε τα γράμματα μου και τα έβαλε δίπλα του στον θρόνο του στο βασίλειο των ουρανών. Τους έδωσε και όνομα! Πρεσβύτερους τα αποκαλεί! Και τα παιδιά μου χάρηκαν! Τον δόξασαν! Κι έκρυψαν μέσα σε αυτά την ίδια την ζωή, το ίδιο το πνεύμα, την ίδια την ψυχή μα ναι!! Τον ίδιο το Θεό! Γιατί ο Θεούλης τους έστειλε τον Υιό του, τον αειπαρθενογέννητο κι αυτός τους έμαθε πως είναι το Α και το Ω. Και τα παιδάκια μου, φωτισμένα εννόησαν και τίμησαν την Θείαν Χάριν! Μα την έκρυψαν μέσα στα σπλάχνα μου γιατί είναι Θείο δώρο και μόνο όσοι έχουν ευλογία μπορούν να την εδούνε. Γι’ αυτό και τα παιδάκια μου τόσοι τα μισούνε. Κι αφού δεν το κατάφεραν στο πέρασμα των χρόνων αυτά να τους τα κλέψουνε, Ψυχή και Πίστη και Γλώσσα και Ιστορία, εκάθισαν οι άπιστοι και σκέφτηκαν παγαπόντη τρόπο. Και χτύπησαν τα παιδάκια μου εκεί που δεν το επερίμεναν, και τα χαλάσανε. Χτυπήσανε εμένα. Κι αφού χτυπήσανε εμένα τους χάλασαν την Ιστορία κι αφού τους χάλασαν την Ιστορία χάλασε και η Πίστη τους κι εκεί χάθηκε η ψυχή τους…. Γι’ αυτό με βλέπετε γριά κουρελιασμένη μάνα, μαύρα φορώ γιατί πενθώ τις ένδοξες τις μέρες μα εγώ θα ζω γιατί ο Θεός με προστατεύει και οι 24 πρεσβύτεροι θα βάλουν τα χεράκια τους μαζί με τους αγγέλους και τα παιδάκια μου θα λυτρωθούν, θα ξαναθυμηθούν και θα ξαναζωντανέψουν!!! Μη φοβάστε γλυκά μου εγγονάκια, η ώρα έχει φτάσει, και ήδη ο Λόγος του Θεού πήρε μορφή και βγήκε για σεργιάνι, κι ως ο Χριστούλης μας στη γη κατέβηκε για να φωτίσει, έτσι και τώρα έστειλε φύλακα άγγελο της Ελληνικής ψυχής τον κόσμο να ξυπνήσει!!! Κατέβηκε από τα βουνά κι έφτασε στα λαγκάδια πέρασε από τα νερά και ξάπλωσε στα δέντρα. Κι εκεί που στέκει για να ξαποστάσει σαν τα μυρμήγκια οι Ελληνικές ψυχές κοντά του τρέχουν διψασμένες. Όχι για θαύματα, μα για να ακούσουν. Να ακούσουνε τα θαυμαστά που η Θεία Χάρις έδωσε σε τούτη δω τη χώρα και στα παιδιά της τα στερνά μήνυμα θε να φέρει .Κι αυτό το μήνυμα παντού η κάθε ψυχή να μεταφέρει. « Ήρθε ο Θεός πάλι στη Γη!» Και κάθε ψυχή που θα το ακούσει θα αναστηθεί ξανά μέσα στην Ιστορία μέσα στην Πίστη του Θεού και στην Αλήθεια. Και τότε τα παιδάκια μου κοντά μου θε να τρέξουν, να μ’ αγκαλιάσουνε ξανά και να με γιατρέψουνε από τις λαβωματιές που οι οχτροί τους μου κάμανε. Τρεχάτε κι εσείς τώρα μικράκια μου σε όλους να το πείτε! Η Μάνα Ελληνική Αλφαβήτα μίλησε ξανά και ζωντανή ακόμα είναι! Να τρέξουν τα παιδάκια μου κοντά στον Ιωάννη, να ακούσουνε τον λόγο Του και να χαρεί η ψυχή τους! Άντε παιδάκια μου γλυκά και να θυμάστε πάντα εμένα την μανούλα σας την Ελληνίδα ΜΑΝΑ!»
Αυτή είναι η ιστορία που θα μας έλεγε αν είχε ανθρώπινη μορφή και ομιλία η ίδια μας η γλώσσα.
Η μόνη γλώσσα που εκπαιδεύει το νου , που γεννά, που εξελίσσεται, που ακονίζει τις αισθήσεις, που αναβαθμίζει το πνεύμα, που εξηγεί και περιγράφει αναλυτικά. Είναι ένας λαβύρινθος η γνώση και ο μίτος της Αριάδνης είναι η γλώσσα της. Όποιον δρόμο και να πάρεις κάθε γράμμα κάθε συλλαβή θα σε οδηγήσει στο φως, στην αλήθεια, στην πραγματικότητα, στην γνώση του σύμπαντος, στη γνώση του ενός, της αρχής, του Εντός ημών, την Θεία γνώση του Ιησού Χριστού.
Γλώσσα καταδυναστευμένη, κουρελιασμένη, καταπατημένη, όπως και ο δημιουργός λαός της, από τους εβραιόπιστους γραμματείς και φαρισσαίους που αποφάσισαν να την εξαλείψουν κι αυτήν και τον λαό της από προσώπου γης.

Γιατί? Γιατί η ζωή γι αυτούς είναι Θάνατος, ενώ για τους Έλληνες θάνατος είναι η ζωή. Γιατί ότι γεννά είναι ευλογημένο όπως η μητέρα Παναγία, η γυναίκα, η τέχνη, η μουσική, η αγάπη η ορθοδοξία. Και αυτό γι αυτούς , τους πλανεμένους ζωντανούς, και λέω πλανεμένους ζωντανούς γιατί ζούν στην πλάνη που οι ίδιοι έφτιαξαν και ονόμασαν ζωή ενώ είναι θάνατος στην πραγματικότητα. Είναι νεκροί καταδικασμένοι να πιστεύουν πως ζουν!
Γι’ αυτούς λοιπόν που ως νεκροί όπως και οι γλώσσες τους, δεν γεννούν και ζουν στην κατάρα της στειρότητας, ό,τι γεννά ,ως ζωντανό και αιώνιο, που ζει στην ευλογία της αναπαραγωγής όπως ο Θεός ευλόγησε «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» , είναι ΑΠΕΙΛΗ που πρέπει να εξαλειφθεί.
Και ναι είναι πολύ κοντά στο να το πετύχουν. Μα δεν μάθανε , δεν κατανόησαν, μηδέ αντιλήφθηκαν ότι όσο κι αν παλέψεις να σκοτώσεις τη ζωή ,αυτή πάντα βρίσκει τρόπο να αναγεννηθεί. Γιατί η ζωή είναι πνεύμα και ψυχή και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αγγίξει.
Δείγματα έχουμε πολλά δείτε τους δεινόσαυρους. Έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν και ξαφνικά εξαφανίσθηκαν από προσώπου γής. Οι μελετητές είπαν πως χάθηκε κάθε ίχνος τους. Ναι?? Δείτε λίγο…τον ελέφαντα και το μαμούθ… τον δεινόσαυρο και τον κροκόδειλο…. Και όλα τα ζώα που υπάρχουν! Δείτε και πείτε μου… εξαφανίσθηκαν … ή μήπως εξελίχθηκαν?
Η Ζωή δεν χάνεται! Αναβαθμίζεται! Εξελίσσεται! Αναζωογονείται! Διαφοροποιείται! Διαιωνίζεται! Μα δεν πεθαίνει!!!
Όσο το δέντρο έχει ρίζες , όσο και να το κόψεις δέντρο παραμένει. Και αν το ξεριζώσεις …ω! Θαύμα!!! Πάλι θα φυτρώσει! Πώς αναρωτιέστε??? Μα ένα δέντρο καρποφορεί και οι καρποί δίνουν νέα ζωή! Νέο δέντρο!!!! Ένας ατέρμονος κύκλος, κύκλος ζωής! Όχι θανάτου.
Έτσι είναι και ο Ελληνισμός, έτσι είναι και η γλώσσα μας. Ένας από αιώνων και εις τους αιώνας κύκλος αναγέννησης διαμόρφωσης κι εξέλιξης. Αν ξεχαστεί μια λέξη, αν πάψει να χρησιμοποιείται, δεν χάνεται! Δεν σβήνει η έννοια της!! Η ψυχή της το πνεύμα της παραμένει ζωντανό! Τι κι αν δεν λέμε πλέον Κυνέω/κυνώ αλλά φιλάω/φιλώ? Η ίδια λέξη είναι!!! Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Χα! Μα ακόμα κι αν άλλαξε μορφή, δεν σβήστηκε από τον χάρτη! Παρέμεινε ζωντανή σε άλλη λέξη! Την Λέξη προσκυνώ! Προς-κυνω = ασπάζομαι, φιλώ σέβομαι, αγαπώ! Αμιγώς ελληνική ψυχή που μετοίκησε και ζει ο σπόρος της ακόμα και μέσα στο θάνατο. Μέσα στις στείρες γλώσσες! Σ ‘αυτές που πήρανε τον ελληνικό σπόρο και τον έκλεισαν μέσα τους και δεν μπορούν να τον αναπαράγουν! Δείτε! Κυνέω/Κυνώ =Φιλάω Φιλώ/ Kiss. Κουφό ε? Ας το δούμε!!! Κυνέω/ Κυνώ Αόριστος Κύσσησα= φίλησα. Ας πάρουμε το Θέμα της λέξης που είναι το Κυς στα αγγλικά το γράφουν kiss = φιλάω! Είπε η Πινελόπη στον Οδησσέα μόλις επέστρεψε στην Ιθάκη «Κύσσον με!» = Φίλα με!= Kiss me!
Αθάνατη ελληνική γλώσσα!!!
Εμείς το Φιλάω το λέμε και ασπάζομαι, την αβαρία και ζημιά και βλάβη και φθορά και λύμη και αποτριβή. Τα μελλούμενα και αυριανά και επικείμενα και προσεχή. Αυτοί?
Drink= ποτό αλλά και πίνω χωρίς όμως τα συμφραζόμενα δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη! Πίνω!!! Ποτό!!! Χωρίς καν συμφραζόμενα έχουμε ήδη γνώση! Ακρίβεια!
Πλούσια!
Δημιουργική!
Κυριολεκτική!
Διδακτική!
Σοφή!
Μουσική!
Μαθηματική! (ο Ίδιος ο Bill Gates δήλωσε πως ολόκληρο το σύστημα και η λειτουργία των Η/Υ είναι βασισμένη πάνω στην ελληνική γλώσσα!)
Αυτόφωτη!
Ευλύγιστη!
Ιατρευτική!
( Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώhttp://greekworldhistory.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html )
Ω θαυμαστή Ελληνική γλώσσα! Ω Λερναία Ύδρα ευλογημένη μέσα στο βάλτο των στείρων φθονούντων!
Ας μας έκοψαν κι απέκοψαν από τα Χριστά μας, εμείς δεν ξεχνάμε ποιοι είμαστε! Ας μας έκοψαν τον σταυρό μας κι ας μας αφαίρεσαν από το Θεό μας. Η Ψυχή μας γνωρίζει! Ας μας έκρυψαν τον Ιησού Χριστό μας!
Ας μας έκρυψαν το πνεύμα όλης της αλφαβήτας μας!!!!
Μα δείτε!
Αποκωδικοποίησις του Ελληνικού Αλφαβήτου

Α = Αρχική δύναμις (ΑΛΦΑ = αρχικόν ηλιοφώς)
Β = Ενέργεια πάσης φύσεως (Β-ΗΤΑ = η ενέργεια που φανερώθηκε και στερεώθηκε).
Γ = Τό γαιώδες σωματίδιον (ΓΑΜΑ = η γή - τό γεμά-το)
Δ = Η Δύναμις πού δομεί καί δημιουργεί
Ε = Η εκπορευομένη δύναμις (τού φωτός)
Ζ = Η Ζωή καί η Ζέσις
Η = Η διπλή κάθοδος τής ακτινοβολίας - η φανέρωσις
Θ = Η θέασις - πάν θεώμενον
Ι = Συνεχής κάθοδος τής δυνάμεως (τού φωτός), μικρά ποσότης - αμφίδρομος κίνησις - αφανής.
Κ = Τά κάτω
Λ = Γιά τά ουράνια ο φωτισμός ο ηλιακός, γιά τά γήινα τά υγρά
Μ = Η ορατή μας φύσις
Ν = Νούς - Νόμος καί τά Νερά στήν φύσιν
Ξ = Κ+Σ Τό Κάτω σέ έσω χώρον ή ΚΑΣΑ
Ο = Χώρος περιωρισμένος ασχέτως μεγέθους
Π = Τό Πύρ, τό πρώτον στοιχείον - τό άνωθεν - τό πατρικόν
Ρ = Ροή πρωτίστως φωτοενεργειών, υστέρως δέ πάσα άλλη Ροή
Σ = Τό εσωτερικώς θεώμενον
Τ = Η στερέωσις τής Δυνάμεως ή τής θεάσεως
Υ = Μεγάλη συσσώρευσις δυνάμεως (φωτός)
Φ = Τό Φώς
Χ = Τά χοϊκά στοιχεία - η χθών
Ψ = Π+Σ = Τό πύρ σέ έσω χώρον
Ω = Ο πλανήτης - γήινος χώρος.

Πάρτε όποιο αλφάβητο θέλετε , γνωρίζετε και προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο!!!!!!!! Μα δεν γίνεται! Γιατί αυτό έχει ψυχή, πνεύμα ενώ τα άλλα όχι. Είναι στείρα, είναι νεκρά, είναι ΑΨΥΧΑ!
Αθάνατο Ελληνικό πνεύμα ο καιρός γαρ εγγύς! Ήρθε ο θεός στη Γη και θα σε ξανασηκώσει από τις στάχτες σου κι εσένα και τα παιδιά σου!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: