ЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

34η ΜΕΡΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Σ.ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ 18-3-2009


Πληροφορηθήκαμε και αναρτούμε πιο κάτω την χθεσινή επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπ. Ζησιμόπουλου προς όλο το προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με τη συνεχιζόμενη για 34η μέρα απεργία πείνας του μικρομεσαίου επιχειρηματία Θεόδωρου.

STOPCARTEL
Λ.Συγγρου 132,17671
Αθηνα
www.stopcartel.org

Πληροφορηθήκαμε και αναρτούμε πιο κάτω την χθεσινή επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπ. Ζησιμόπουλου προς όλο το προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με τη συνεχιζόμενη για 34η μέρα απεργία πείνας του μικρομεσαίου επιχειρηματία Θεόδωρου Τενέζου.
Η επιστολή αποτελεί προφανώς απάντηση στις γενικευμένες διαμαρτυρίες του προσωπικού της Επιτροπής για την μεταχείριση που επιφυλάσσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ηγεσία της σε έναν άνθρωπο που είναι αποφασισμένος να δώσει τη ζωή του εξαιτίας των ενεργειών και παραλείψεων της.
Σημειώνουμε τη ένοχη συμπεριφορά και σιωπή του κατεστημένου της Επιτροπής Ανταγωνισμού: Για 34 ολόκληρες μέρες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, περνάει σαν κυνηγημένος από το σημείο της απεργίας πείνας και κρύβεται στο γραφείο του. Ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε να επισκεφθεί τον απεργό πείνας για να ακούσει τα αιτήματά του. Ούτε μια φορά δεν βρήκε το κουράγιο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να τον χαιρετήσει και να μιλήσει μαζί του. Ούτε μια φορά δεν καταδέχθηκε να στείλει ούτε έναν υπάλληλο να παραλάβει επισήμως το φυλλάδιο με τα αιτήματά του.
Πόσο πιο ένοχος μπορεί να δείχνει κανείς;
Τα κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και το όψιμο ενδιαφέρον για την παρέμβαση εισαγγελέα υποκρύπτουν την ελπίδα του Σπ. Ζησιμόπουλου για τη βίαιη απομάκρυνση του απεργού ώστε να φιμωθεί η διαμαρτυρία και να καλυφθούν τα αίσχη. Ιδιαίτερα μετά την εκπομπή του BBC που μεταδόθηκε παγκόσμια, ο Σπ.Ζησιμόπουλος και η κλίκα του φλερτάρουν με την ιδέα της αστυνομικής παρέμβασης, θυμίζοντας επικίνδυνα τις ημέρες του Γενάρη όταν εκδικαζόταν η υπόθεση του Τενέζου στην Επιτροπή τους: τότε, όταν περιέγραφε ο Τενέζος τις λαθροχειρίες της γνωστής Επιτροπής και τα έργα του καρτέλ του χάλυβα, εκλήθη η αστυνομία μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων για πρώτη φορά στα χρονικά της Επιτροπής Ανταγωνισμού ώστε να καταθέτει υπό ψυχολογική βία.
Ακόμη πιο αυτο-εξευτελιστική είναι η δήλωση περί δήθεν αδυναμίας του Σπ. Ζησιμόπουλου να πράξει κάτι καθώς ο Τενέζος είναι διάδικο μέρος σε υπόθεση στην Επιτροπή. Ο Τενέζος κάνει απεργία πείνας επειδή είναι διάδικος. κε Ζησιμόπουλε. Αν δεν ήταν διάδικος, αν δεν είχε βγεί μπροστά να καταγγείλει το καρτέλ του χάλυβα, δεν θα έκανε απεργία πείνας εμπρός στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, Αν δεν ήταν διάδικος, κε Ζησιμόπουλε, τι θα κάνατε δηλαδή; Μήπως τότε θα τον καλούσατε να υποβάλει εκ νέου καταγγελία σε εσάς, ή ακόμα καλύτερα κανένα αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα; Δεν θυμόσαστε κε Ζησιμόπουλε πως όταν ο Τενέζος, στα πρόθυρα της χρεωκοπίας απο το μπουκοτάζ των χαλυβουργιών έκανε αίτημα ασφαλισττικών μέτρων, το απορρίψατε εσείς προσωπικά - εντελώς παράνομα - με ιδιωτική επιστολή, επειδή, όπως λέγατε τότε, ιδιώτες δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες αιτήσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Είπατε όμως την αλήθεια τότε. Αυτή η Επιτροπή σας κε Ζησιμόπουλε δεν είναι για απλούς πολίτες ή ιδιώτες. Αυτοί δικαιούνται μόνο να αφανισθούν. Τα καρτέλ και οι ποικιλώνυμοι προνομιακοί πελάτες σας χαίρουν της ασυλίας και της προστασίας σας προκειμένου να απομυζούν τον Ελληνικό λαό, "τους ιδιώτες', που λετε και εσείς.
Η λύση δέν περνάει μέσω εισαγγελέα απο το υπουργειο Υγειας. κε Ζησιμόπουλε.
Η Απεργία Πείνας τού Θεόδωρου Τενέζου είναι Πολιτική Απεργία Πείνας καί δέν τερματίζεται μέ κατασταλτικά "ανθρωπιστικά "μέτρα.
Καί μήν έχετε αυταπάτες.Τόν Θεόδωρο Τενέζο θά ακολουθήσουν και άλλοι, οι οποίοι απλά περιμένουν την σειρά τους.Ο δρόμος αυτός ,αν συνεχίσετε να τον ακολουθείτε, δέν έχει εύκολο τέλος.
Ο Θεόδωρος Τενέζος οδηγείται στον θάνατο από τίς δικές σας άμεσες παρανομίες.Μοναδική λύση είναι η αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων του Απεργού Πείνας τώρα.
Δηλαδή
1.Αναπομπή της εκτρωματικής "εισήγησης" που τόν αφορά στην Γενική Διέυθυνση και πλήρης διερεύνηση όλης της καταγγελίας Τενέζου για το καρτέλ χάλυβα από άλλα στελέχη ,μη αναμεμειγμένα στην υπόθεση.(H ισχύουσα νομοθεσία το προβλέπει. Εφαρμόστε την !)
2.Εκδίκαση της νέας εισήγησης από νέα ολομέλεια στην οποία δεν θά μετέχετε όλοι εσείς που έχετε μηνυθεί στήν ποινική δικαιοσύνη.(Η θητεία όλων σας ουτως η άλλως έχει λήξει.Φύγετε έγκαιρα!)
3.Εξασφάλιση δικαστικής προστασίας γιά τον Θ.Τενέζο, όπως και για όλους όσους καταγγέλουν καρτέλ στην Ελλάδα.(Η νομοθεσία υπάρχει.Ας εφαρμοστεί κατόπιν εγκυκλίου των αρμοδίων).
Η ικανοποίηση τών Αιτημάτων του Θεόδωρου Τενέζου θά πρέπει να σηματοδοτεί την εξάρθρωση όλου του μηχανισμού προστασίας των καρτέλ, στόν οποίον Επιτροπή Ανταγωνισμού και κυβέρνηση μετέχετε στή χώρα μας
Γι αυτό η Απεργία Πείνας του Θεοδωρου Τενέζου είναι Πολιτική.
Καί μην ξεχνάτε,
την άμεση ευθύνη την έχετε εσείς και η παρέα σας, ο οποίοι δεχτήκατε να παίξετε αυτόν τον βρώμικο ρόλο σε βάρος του Ελληνικού λαού.

M.K.O STOPCARTEL
Παραθέτουμε το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία εστάλη προς το προσωπικό της Επιτροπής, χθές 17-3-2009 με αριθμό πρωτοκόλου 2290

Προς
Το Προσωπικό
Της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Επειδή μπορώ να καταλάβω, διότι συμμερίζομαι, την ανθρώπινη πλευρά του θέματος που έχει προκύψει με τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας του κ. Τενέζου εμπρός στο κτήριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα ήθελα να γνωρίζετε τα εξής.

Το θέμα αυτό έχει αποτελέσει αντικείμενο δύο αναφορών μου στον μόνο αρμόδιο για την περίπτωση, δηλαδή τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, όχι βέβαια για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων όπως κακοπροαίρετα ειπώθηκε, αλλά διότι είναι αυτός που έρχεται σε επαφή με τις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες και δίνει εντολή για την παρακολούθηση της υγείας του απεργού, ώστε αν χρειαστεί, να του παρασχεθεί εγκαίρως βοήθεια για την αποφυγή ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας του.

Δεδομένου ότι όπως γνωρίζετε ο κ. Τενέζος είναι διάδικος σε υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον της Αρχής και η απεργία του συνδέεται άμεσα με την αναμενόμενη λήψη σχετικής απόφασης του Οργάνου, δεν βλέπω δυστυχώς υπό τις παρούσες συνθήκες άλλο τρόπο αντίδρασης της Επιτροπής, συμβατό με τον θεσμικό της ρόλο.Ο Πρόεδρος


Σπ. Ζησιμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: