ЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ -ΜΕΡΟΣ 5ο (ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)


Επτά αναθέματα κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ και της ΕΘΝΙΚΗΣ μας Κοσμοθεάσεως και Φιλοσοφίας από το «Τριώδιον», τα οποία περιέχονται στο «Συνοδικό της Αγίας Ζ' Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας» (787 μνχ) και τα οποία αναγιγνώσκονται ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

1. Ετι τοις φρονούσι και λέγουσι, κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ως κτιστήν εκ τούτου πάντως, και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν. Άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσιν εις αθείαν παντελή περιπίπτειν, και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστου θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου ΘεότητοςΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ' εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος ει το είναι παραγάγοντος τα πάντα, και ως Ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίας επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι, και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσας εγκειμένοις ώστε και ετέρους ποτε μεν λάθρα, ποτέ δε νοερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε προϋπαρξις εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας Γραφής ημείς παρελάβομε, ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αίδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις γινομένοις ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν και κρίσιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσινΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων Πατέρων αναθέματι καθυποβλήθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής Εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

5 σχόλια:

Albus Genius είπε...

Μήπως καταλαβαίνει κανείς; Και σύ κάθεσαι και μπλέκεις την ιστορία με τις λέξεις και τις φέρνεις στο σήμερα με την ερμηνεία του σήμερα για να στεναχωριέσαι. Καλύτερα είναι να βλέπεις την τροπή του κόσμου. Και μένα δεν μου αρέσει ο κόσμος κατά Πλάτωνα. Να πώ ότι δεν αξίζει ο Πλάτωνας; Μην μάχεσαι με κάτι που δεν συμβαίνει.

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

Αν καθησυχαστούμε και δεν μαχόμαστε Albus Genius.......καήκαμε.....Σημασία δεν έχει να κερδίσεις μόνο τον πόλεμο αλλα και την κάθε μάχη που δίνεις για οτιδήποτε στην ζωή σου κι ας μήν συμβαίνει όπως το λές...Καλό σου βράδυ.....και πάντα να μάχεσαι!

Albus Genius είπε...

Συμφωνώ να μάχεσαι αλλά με κάτι που δεν υπάρχει στο παρόν,πως να παλέψεις.Μπορώ βέβαια να δεχτώ ότι υπάρχει αλλά η δικιά μου στραβή ματιά δεν το βλέπει, τότε βέβαια έχεις δίκιο.

Αρίσταρχος είπε...

Για αυτον τον λογο,αφησαν 2 γεννεες χωρις τονους,χωρις την αναγκαιοτητα της διαχρονικης και παγκοσμιας γενεσιουργου μας γλωσσας,με την μεταστροφη της στα λεγομενα greeklish,που ξενδιαντροπα ξεπροβαλλουν σε παρα πολλες περιπτωσεις γραπτης ανταλλαγης μηνυματων και οχι μονο απο τα νεα παιδια,και στην ανικανοτητα να διαβασουν απλη καθαρευουσα,επικαλουμενοι διαφορες ηλιθιες δικαιολογιες περι απλοποιησης και επιστρφης ουσιαστικα στην προλιθινη εποχη,αν αυτη υπηρξε ποτε.Γιατι οτι εχουμε μαθει η θα μαθουμε,ειναι ενα μεγαλο παραμυθι,ενα μεγαλο ψεμα,που ειναι υποχρεοι ολοι να μαθαινουν,μεσα απο την 'δωρεαν' παιδεια του κατεστημενου.
Το να μην μπορουν να διαβασουν οι νεοι,πεντε αραδες,και να κατανοησουν υβριστικα κειμενα της Παλαιας Διαθηκης,και των πατερικων κειμενων εναντιον των 'εθνικων' Ελληνων,ειναι καταντια και ενα ζητημα.Θα μου πειτε ,πριν που κατανοουσαν τα κειμενα,εγινε τιποτε;Ενταξει,αλλα η λογικη του οτι εκβαρβαριζομαστε,για να μην ταλαιπωρουνται οι αλλοδαποι που ειναι στην Ελλαδα απο μια τετοια γλωσσα,αποτελει μειοδοσια εκ μερους των ιθυνοντων.Υπαρχει προφανως σχεδιο,πολυ πιο παλαιο απο οτι φανταζομαστε.Για να μην παιρνουμε 'πρεφα' το τι συμβαινει.

Albus Genius είπε...

"Τα μεν δη μαθήματα δοτέον προς συνεθισμόν κατανοήσεως και πίστεως ασωμάτου- και γαρ ράδιον δέξεται φιλομαθής ών- και φύσει ενάρετον προς τελείωσιν αρετών ακτέον και μετά τα μαθήματα λόγους διαλεκτικής δοτέον και όλως διαλεκτικόν ποιητέον."

Εννεάδες Πλωτίνος