ЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄЭIЄ

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Μια Ιστορία Αληθηνή......

Ένα νεαρό και επιτυχημένο στέλεχος εταιρείας, οδηγούσε τη νέα του τζάγκουαρ κάπως γρήγορα σε μία γειτονιά όχι και τόσο καλόφημη. Πρόσεχε μην τυχόν κανένα παιδάκι ξεπροβάλει απότομα ανάμεσα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Κάποια στιγμή πιστεύοντας πως είδε κάτι να κινείται επιβράδυνε, αντί όμως να εμφανιστεί κάποιο παιδάκι, ένα τούβλο χτύπησε με δύναμη την πλαινή πόρτα της τζάγκουάρ του.
Φρέναρε απότομα και κάνοντας όπισθεν κατευθύνθηκε στο σημείο που το τούβλο είχε ριχτεί.
Φανερά θυμωμένος πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητό του, κι έπιασε ένα παιδί που βρήκε κοντά του, το έσπρωξε και το ακούμπησε με την πλάτη σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, φωνάζοντας «Γιατί το έκανες αυτό και ποιος είσαι; Τι νομίζεις ότι κάνεις; Αυτό είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο και το τούβλο που πέταξες του έκανε μια πολύ ακριβή ζημιά! Γιατί το έκανες»; Το νεαρό αγόρι απολογητικά του είπε «σας παρακαλώ κύριε. σας παρακαλώ, ζητώ συγνώμη, αλλά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω! Πέταξα το τούβλο γιατί κανένας δεν σταματούσε.»
Με δάκρυα να κυλάνε στο πρόσωπό του και στο σαγόνι του, το αγοράκι έδειξε πίσω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. «Είναι ο αδερφός μου» είπε «Το αναπηρικό του καροτσάκι αναποδογύρισε στο πεζοδρόμιο, έπεσε απ'' το καροτσάκι κι εγώ δεν μπορώ να τον σηκώσω».
Το αγόρι ζήτησε από τον νεαρό «Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να τον βάλουμε πίσω στο αναπηρικό του καροτσάκι; Είναι χτυπημένος και είναι πολύ βαρύς για να τον σηκώσω μόνος μου».
Ο οδηγός εμβρόντητος, προσπάθησε να συνέλθει, σήκωσε γρήγορα το ανάπηρο αγόρι και το καροτσάκι του, έπειτα πήρε ένα χαρτομάντηλο και περιποιήθηκε πρόχειρα τις πληγές του αγοριού.
Με μια ματιά που του έριξε κατάλαβε πως τα τραύματα του παιδιού ήταν επιφανειακά κι όλα θα πήγαιναν καλά.
«Σε ευχαριστώ, ο Θεός να σε ευλογεί» είπε το ευγνώμων αγοράκι στον ξένο.
Ο οδηγός ταραγμένος ακόμη, απλά κοιτούσε το αγοράκι να σπρώχνει το καροτσάκι με τον αδερφό του πάνω στο πεζοδρόμιο πηγαίνοντας για το σπίτι τους.
Γύρισε προς τη τζάγκουάρ του αργά. Η ζημιά στο αυτοκίνητο ήταν εμφανέστατη αλλά ο νεαρός ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να την επιδιορθώσει. Άφησε τη ζημιά να υπάρχει για να του θυμίζει το μήνυμα
«Μην ζεις τη ζωή σου τόσο γρήγορα έτσι ώστε να αναγκάζεις τον άλλον να σου πετάξει ένα τούβλο για να τραβήξει την προσοχή σου»!

7 σχόλια:

D.Angel είπε...

Υπέροχη ανάρτηση
τι να σου πω;Με συγκίνησες!!!
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
Πολλά φιλιά

Ένδειξη ζωής είπε...

Τόσο σοφό...Σ' ευχαριστώ !
Σε φιλώ

Άθεος είπε...

Καλό ακούγεται αλλά στη ζωή αυτά δεν γίνονται. Στη ζωή κυριαρχεί η αδικία. Ο ρομαντισμός πέθανε.
Αν επιστρέφαμε κάποτε στις καθολικές αξίες των Αρχαίων Ελλήνων ίσως ξαναβρίσκαμε την ανθρωπιά μας που τη θυσιάσαμε στο βωμό του συμφέροντος!

Artanis είπε...

Ωραία ιστορία...Καλημέρα Εκάτη μου...

MOLEMOU είπε...

MA8HMATA ZOHS ....................

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

dreamer-angel,Αρτάνης, MOLEMOU,Καλησπέρα σε όλους,όταν το διάβασα κι εγώ συγκινήθηκα και γι'αυτό το ανάρτησα κι εγώ....είναι ένα πολύ καλό μάθημα ζωής...Φίλε μου Αθεε,γίνονται ακόμη στην ζωή αυτή καλές πράξεις,δεν κυριαρχεί πάντα η αδικία,απλά οι καλές πράξεις που κάνουμε είναι πολύ λίγες και δεν φαίνονται δυστυχώς....Φιλιά!

Άθεος είπε...

Αυτή η πράξη που έκανε αυτός ο αχρείος στο προηγούμενο σχόλιο δεν ήταν και τόσο καλή!
Σβήσε όπου σου έστειλε αυτό το σχόλιο, είναι γεμάτος ιούς!
Κάποιος «πιστός» είναι που διασπείρει ιούς σε blog που δεν του αρέσουν!